Política de galetes

D’acord amb la normativa vigent, Bluevía Fibra, S.L facilita, als usuaris, la informació relativa a les galetes que fa servir el seu portal web, amb l’objectiu de prestar un millor servei i proporcionar als usuaris una millor experiència de navegació.

Per aquesta raó, a continuació informem sobre què és una galeta, qui les fa servir, les galetes que es fan servir en el portal i el motiu pel qual es fan servir. Així mateix, Bluevía Fibra, S.L informa sobre la manera com aquestes poden ser configurades o deshabilitades, els terminis de conservació de la informació recollida, si hi ha transferències internacionals de dades així com la manera com es podran realitzar modificacions d’aquesta Política de Galetes.

1. Què són les galetes?

Les galetes (galetes) constitueixen una eina emprada pels servidors web per emmagatzemar i recuperar informació sobre els visitants. Les galetes són petits fitxers de text que enviem al teu ordinador, Tablet o qualsevol altre dispositiu que et permeti navegar per internet quan accedeixes a determinades pàgines web. Les galetes permeten, entre d’altres, mantenir un registre sobre els teus hàbits de navegació o del teu equip, les teves preferències i recordar-les a la tornada.

Bluevía Fibra, S.L fa servir galetes per facilitar la navegació pel seu web i per obtenir més eficàcia i personalització dels serveis que t’oferim. Les galetes de personalització que fem servir permeten emmagatzemar informació sobre les teves preferències, l’idioma, amb la finalitat de poder mostrar-te continguts i ofertes d’especial interès per a tu i de registrar el nombre de vegades que et vam mostrar un determinat missatge (generalment, novetats al web).

2. Qui les fa servir?

Coneix els editors de la nostra pàgina web

Les empreses següents del Grup Telefónica són corresponsables d’aquesta pàgina web, i responsables d’incloure-hi les galetes (d’ara endavant conjuntament BLUEVÍA):

Bluevía Fibra, SL, amb NIF  B10889285. Domicili social és Ronda de la Comunicación s/n, Edificio Sur 3 Distrito Telefónica, 28050 Madrid, Espanya. Inscrita al Registre Mercantil de Madrid, Volum 43806, Foli 170, Inscripció 1 amb Full M-773083.

Qualsevol informació addicional en relació amb el portal web podràs consultar-la a l’Avís legal.

Coneix els nostres tercers

D’altra banda, quant a les galetes de tercers que fem servir, els nostres tercers (partners) són els següents:

PartnerGaletesEnllaç a la Política de Privadesa
   
 Llista de pàgines web on aquesta Política de Galetes és aplicable

El consentiment per a la utilització de galetes proporcionat per l’usuari mitjançant aquest portal serà aplicable a tot el domini bluevia.es

3. Quin tipus de galetes tenim i quines galetes fa servir aquest portal web?

Tipus de galetes

A continuació, podràs trobar una classificació de les galetes que s’hi fan servir, tenint en compte que una mateixa galeta pot estar inclosa en més d’una categoria.

Segons l’entitat que les gestioni

Les galetes podran ser “pròpies” o “de tercers”.

Les galetes “pròpies”, les que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat per BLUEVÍA com a editor del portal web i des del qual es presten els serveis sol·licitats per l’usuari.

Les galetes “de tercers” són les que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini que no és gestionat per l’editor, en aquest cas BLUEVÍA, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les galetes.

Segons la finalitat

Les galetes podran ser tècniques, de personalització, analítiques o de mesurament i de personalització per a publicitat comportamental.

a) Galetes tècniques

Aquestes galetes permeten a l’usuari la navegació a través de la nostra web i la utilització de les diferents opcions o serveis que hi ha, incloent-hi les que BLUEVÍA fa servir per permetre la gestió i operativa de la pàgina web i habilitar les seves funcions i serveis, com ara:

Controlar el trànsit i la comunicació de dades

Identificar la sessió

Recordar els elements que integren la sol·licitud de préstec

Controlar el frau vinculat a la seguretat del servei

Comptar visites a efectes de la facturació de llicències del programari amb què funciona el servei (lloc web, plataforma o aplicació)

Fer servir elements de seguretat durant la navegació

Habilitar continguts dinàmics (per exemple, animació de càrrega d’un text o imatge)

Compartir continguts a les xarxes socials

Visualitzar ubicacions geogràfiques (les nostres oficines) a Google Maps.

A més, entre les galetes tècniques s’inclouen les que permeten recordar informació configurada per l’usuari en el portal web perquè accedeixi al servei amb determinades característiques que poden diferenciar la seva experiència de la d’altres usuaris, com ara, secció de particulars, autònoms o empreses, el tipus de navegació i configuració regional a través de la qual accedeix, etc., per tal de mantenir l’experiència de l’usuari que accedeix a la nostra pàgina web.

b) Galetes analítiques i de personalització

Les galetes analítiques, sigui tractades per nosaltres o per tercers, són aquelles que permeten a  BLUEVÍA fer el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris de les pàgines web BLUEVÍA, inclosa la quantificació dels impactes dels anuncis. La informació recollida mitjançant aquest tipus de galetes s’utilitza en el mesurament de l’activitat dels llocs web, aplicacions i plataformes BLUEVÍA, per introduir millores en funció de l’anàlisi de les dades d’ús que fan els usuaris del servei.

D’altra banda, les galetes de personalització són les que permeten recordar informació perquè l’usuari accedeixi al servei amb determinades característiques que poden diferenciar la seva experiència de la d’altres usuaris, com ara l’idioma, el nombre de resultats a mostrar quan l’usuari fa una cerca, l’aspecte o el contingut del servei en funció del tipus de navegador a través del qual l’usuari accedeix al servei o de la regió des de la qual accedeix al servei, etc.

Aquestes galetes no tenen l’objectiu d’identificar l’usuari, sinó que, si l’usuari en consent l’ús, la informació que recullen només es fa servir per a tasques de millora de disseny de les pàgines i de navegació pel portal, estadístiques d’ús, velocitat de les cerques, mesurament de l’activitat del lloc web, etc.

c) Galetes de publicitat comportamental

Les galetes de personalització de la publicitat són les que permeten, a través de l’adreça IP de la connexió o de l’ID de la galeta, emmagatzemar informació del comportament dels usuaris, obtinguda a través de l’observació dels seus hàbits de navegació, cosa que permet desenvolupar un perfil específic.

A través d’informació associada a la teva connexió, podrem saber la regió aproximada des de la qual s’està fent la connexió d’accés al servei, el nombre de vegades que ja t’hem mostrat un determinat missatge, de manera que accediràs al servei amb determinades característiques que poden diferenciar la teva experiència i publicitat de la d’altres usuaris, rebent continguts i ofertes adaptades i que resultin d’especial interès per a tu.

D’altra banda, les galetes de tercers per a la gestió d’espais publicitaris permeten mesurar l’efectivitat de les nostres campanyes en línia, proporcionar informació que sigui d’interès de l’usuari i oferir continguts publicitaris adaptats a les seves preferències. A través de les Polítiques de Privadesa d’aquests tercers, que podràs consultar a l’apartat 2. Coneix els nostres tercers, es podrà obtenir més informació sobre el seu funcionament i l’ús que fan de les galetes.

Segons el temps que es mantenen activades

Les galetes podran ser “de sessió” o “persistents”.

Algunes galetes s’assignen al dispositiu des del qual l’usuari estigui navegant només per la durada de la visita al portal web, aquestes galetes són les anomenades “de sessió” atès que desapareixen automàticament quan l’usuari tanca el navegador, se solen emprar per emmagatzemar informació que només interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l’usuari només una vegada (per exemple, una llista de productes adquirits) i desapareixen en acabar la sessió. Aquestes galetes permeten a BLUEVÍA analitzar pautes de trànsit al seu web i proporcionar una millor experiència de navegació, tot millorant el contingut i facilitant l’ús del portal web.

Altres galetes són “persistents”, de manera que les dades segueixen emmagatzemades al dispositiu o terminal que l’usuari que fa servir per navegar, i tenen una durada temporal mínima, imprescindible tenint en compte la finalitat d’ús. La durada temporal de les galetes persistents i la data d’expiració es pot consultar a la configuració del teu navegador.

Llista de galetes que fa servir  BLUEVÍA
Galetes tècniques
NomDescripció i finalitatDe sessió/ persistentPròpia o de tercers
    
    

 

Galetes analítiques
NomDescripció i finalitatDe sessió/ persistentPròpia o de tercers
AMP_TOKENInclou un “token” que es pot fer servir per recuperar un ID de client del servei d’ID de client d’AMP. Altres possibles valors indiquen inhabilitacions, sol·licituds en curs o errors obtinguts en recuperar un ID del servei d’ID de client d’AMP. El servei AMP té com a objectiu millorar la velocitat de càrrega dels llocs web en dispositius mòbils.PersistentPròpia
_gaAquesta galeta es fa servir per distingir usuaris únics mitjançant l’assignació d’un número generat aleatòriament com a identificador d’usuari. S’inclou en cada sol·licitud de pàgina en un lloc i es fa servir per calcular les dades de visitants, sessions i campanyes realitzades per als informes analítics dels llocs i poder-los relacionar amb els canals d’atenció.PersistentTercer
_gat_UA-46169604-5Es fa servir per limitar el percentatge de sol·licituds.PersistentTercer
_gidEs fa servir per distingir els usuaris i fer estadístiques sobre com l’usuari utilitza el lloc web.PersistentTercer
Galetes de publicitat comportamental

 

NomDescripció i finalitatDe sessió/ persistentPròpia o de tercersPartner
     
     
     

4. Com configurar o desactivar les galetes?

Com que les galetes que implementem són, amb caràcter general, per a tots els usuaris de www.bluevia.es, en el cas que vulguis modificar-les, podràs:

Configurar les galetes a través del següent enllaç, o prement l’apartat “Galetes” que apareix al peu del nostre portal web.

Deshabilitar-les a través de les eines del teu navegador.

Chrome.

Internet Explorer.

Firefox.

Safari.

Safari per a iOS (iPhone i iPad).

Chrome per a Android.

En el cas concret de les galetes que emmagatzemen informació a l’emmagatzematge local, podràs deshabilitar-les dins del navegador esborrant les dades emmagatzemades de l’emmagatzematge local dins de l’aplicació.

Avís sobre eliminació de galetes d’analítica i personalització de publicitat

Les galetes són essencials per al funcionament d’Internet i aporten innombrables avantatges en la prestació del servei. Per això, si no acceptes les galetes d’analítica, no podrem continuar treballant per millorar el funcionament i l’experiència d’usuari de la nostra pàgina web.

Si no acceptes les galetes de personalització de publicitat, podràs rebre campanyes de productes i serveis que ja tens contractats, amb la qual cosa et perdràs les novetats que et puguin interessar. Si bé, la pàgina continuarà funcionant amb normalitat si no les acceptes.

5. Terminis de conservació de la informació

Les galetes únicament i exclusivament es faran servir durant el temps necessari per complir les finalitats per a les quals s’ha indicat a cada galeta. Per tot això, BLUEVÍA ha adaptat, en relació amb les seves galetes pròpies, els terminis de conservació de la informació que es podran consultar al navegador. Pel que fa a les galetes pròpies, no tindran una caducitat superior a un any.

En relació amb les galetes de tercers, els terminis de conservació podran ser consultats a les Polítiques de privadesa dels enllaços exposats a l’apartat 2. Coneix els nostres tercers o “partners”.

Un cop caducada la galeta, es podrà renovar si l’usuari torna a acceptar-ne la utilització.

Avís sobre eliminació de galetes

Si el client deshabilita o esborra les galetes del seu navegador, atès que es tracta d’una activitat que es fa de manera local realitzada a través del mateix dispositiu o navegador, no serà possible que BLUEVÍA pugui tenir constància d’aquesta acció del client.

6. Transferències internacionals de dades

Pots informar-te de les transferències a tercers països que, si escau, realitzen els tercers identificats en aquesta política de galetes en les seves polítiques corresponents (consulta els enllaços facilitats a l’apartat “Galetes de tercers”).

7. Actualització de la Política de Galetes

BLUEVÍA podrà actualitzar aquesta Política de Galetes en qualsevol moment. Aquesta actualització serà aplicable des de la seva publicació al portal web, per la qual cosa s’aconsella als usuaris que la revisin periòdicament.

Això no obstant, la inclusió de galetes noves o la utilització de galetes ja informades per a finalitats diferents de les indicades requerirà l’acceptació de les mateixes de forma prèvia per part de l’usuari.